Cryptile

Cum ștergeți definitiv fotografiile de pe iPhone

Actualizat

Pentru a șterge definitiv o fotografie de pe iPhone, ștergeți-o, apoi ștergeți-o din nou din Șterse recent. Apple spune că, odată dispărută din acel album, nu o mai puteți recupera.

Asta curăță biblioteca și Fotografii iCloud. Copiile din albumurile partajate, din bibliotecile altor persoane și din copiile de rezervă vechi sunt separate și fiecare cere pasul ei.

Descărcați Cryptile din App Store

Ce trebuie să știu?

  • O singură ștergere nu ajunge. Fotografiile șterse așteaptă 30 de zile în Șterse recent.
  • Fotografii iCloud urmează ștergerea. Apple spune că elimină fotografia de pe celelalte dispozitive conectate la același cont Apple.
  • Copiile din alte locuri rămân. O fotografie pe care ați partajat-o sau ați salvat-o într-o copie de rezervă este o copie separată.

Cum șterg definitiv o fotografie? (iOS 27)

Acești pași provin din ghidul Apple pentru iOS 27 despre ștergerea fotografiilor.

  1. Deschideți Fotografii, deschideți fotografia și atingeți butonul Șterge.
  2. Atingeți Colecții.
  3. La Utilitare, atingeți Șterse recent, atingeți Vezi albumul, apoi deblocați.
  4. Atingeți Selectează și alegeți fotografiile.
  5. Atingeți Mai multe, apoi Șterge. Pentru a goli tot, folosiți Șterge toate.

Apple precizează că elementele care lipsesc din Șterse recent pot fi într-o colecție Recuperate. Verificați și acolo.

Ștergerea o elimină și din iCloud?

Da, dacă Fotografii iCloud este activ. Apple spune că elementele șterse sunt eliminate „de pe iPhone, din iCloud și de pe celelalte dispozitive asociate contului dumneavoastră Apple”. Nu există o copie iCloud separată de curățat.

Dacă vreți doar să o scoateți de pe un singur iPhone, citiți mai întâi ștergeți fotografii de pe iPhone, dar păstrați-le în iCloud.

Dar o Bibliotecă partajată?

Ștergerea unei fotografii din Biblioteca partajată o șterge pentru toți participanții. Ghidul Apple despre Biblioteca partajată spune că persoana care a adăugat-o primește o notificare. Aceasta o poate muta din Șterse recent înapoi în biblioteca personală în 30 de zile.

Așadar, dacă fotografia a fost adăugată de altcineva, acea persoană o poate readuce timp de o lună.

Dar albumurile partajate?

Albumurile partajate sunt separate de biblioteca dumneavoastră. Ștergerea originalului nu elimină copia din album.

Deschideți Fotografii → Colecții → Albume partajate, deschideți albumul și ștergeți fotografia de acolo. Pentru a elimina întregul album, atingeți Mai multe, apoi Șterge albumul partajat. Ghidul Apple despre albumurile partajate spune că fotografiile pe care oamenii le-au salvat în propria bibliotecă rămân acolo.

Dar copiile de rezervă?

Apple spune că o copie de rezervă iCloud poate include fotografiile dumneavoastră când Fotografii iCloud este dezactivat. O copie de rezervă făcută mai devreme pe un computer păstrează ce se afla atunci pe telefon.

Ștergerea unei fotografii nu ajunge în acelea. Ștergeți copiile de rezervă vechi de care nu mai aveți nevoie sau acceptați că ele conțin o copie.

Ce altceva ar trebui să verific?

  • Mesaje, WhatsApp și e-mail. Fotografiile trimise rămân în acele conversații.
  • Alte aplicații cloud. Google Photos sau Dropbox ar putea să o fi încărcat.
  • Alte dispozitive. Un Mac sau un iPad care nu folosește Fotografii iCloud își păstrează propria copie.

Împotriva a ce nu protejează

Ștergerea nu poate retrage o fotografie pe care altcineva a primit-o, a salvat-o sau a capturat-o. Nu șterge nici copiile de rezervă vechi pe care le-ați uitat. După ce Șterse recent este golit, nu mai există anulare, așa că asigurați-vă mai întâi.

Faceți-o cu Cryptile

Dacă o fotografie trebuie să rămână privată, dar vreți să o păstrați, un seif este alternativa la ștergere. Cryptile criptează fiecare fotografie cu AES-256-GCM, sub o cheie generată din modelul dumneavoastră, iar copia sa de rezervă iCloud conține doar text cifrat.

Descărcați Cryptile din App Store