Cum ștergeți pozele de pe iPhone, dar le păstrați în iCloud
Cu Poze iCloud activat, nu se poate. Apple spune că o poză ștearsă pe un dispozitiv este ștearsă peste tot. Ca să eliberați spațiu și să le păstrați în iCloud, folosiți Optimizează spațiul. Sau dezactivați mai întâi Poze iCloud pe acel iPhone.
Descărcați Cryptile din App Store
Ce trebuie să știu?
- Ștergere înseamnă ștergere peste tot. Cu Poze iCloud activat, și coșul de gunoi se sincronizează.
- De obicei, oamenii vor Optimizează spațiul. Originalele complete rămân în iCloud, iar iPhone-ul păstrează versiuni mai mici.
- Dezactivarea sincronizării pe un singur iPhone este sigură pentru iCloud. Dezactivarea Poze iCloud pe fiecare dispozitiv nu este.
De ce nu le pot șterge pur și simplu de pe iPhone?
Formularea Apple: „Când ștergeți poze și videoclipuri pe un dispozitiv, ele sunt șterse peste tot unde folosiți Poze iCloud." Aveți 30 de zile să le recuperați din Șterse recent. După aceea, dispar.
Sursa: Apple, Configurarea și utilizarea Poze iCloud.
Cum eliberez spațiu, dar păstrez totul în iCloud?
Folosiți Optimizează spațiul. Iată pașii Apple pentru iOS 26 și iOS 18.
- Deschideți Setări și atingeți numele dumneavoastră.
- Atingeți iCloud → Poze.
- Atingeți Spațiu iPhone, apoi alegeți Optimizează spațiul.
Apple spune că astfel pe iPhone rămân versiuni care ocupă mai puțin spațiu, în timp ce iCloud păstrează originalele la rezoluție completă.
Cum elimin pozele de pe un singur iPhone?
Dezactivați Poze iCloud pe acel iPhone. Pașii Apple:
- Deschideți Setări → numele dumneavoastră → iCloud.
- La Salvate în iCloud, atingeți Poze.
- Dezactivați Sincronizează acest iPhone.
- Alegeți Elimină de pe iPhone ca să ștergeți copiile sau Descarcă pozele și videoclipurile ca să le păstrați.
Apple spune că, după aceasta, încărcările, editările și ștergerile „nu se mai sincronizează între acel dispozitiv și celelalte dispozitive". Biblioteca dumneavoastră iCloud rămâne unde este.
Descărcați mai întâi originalele undeva. Apple precizează că pozele optimizate de pe telefon nu au rezoluția originală.
Sursa: Apple, Cum dezactivați Poze iCloud.
Ce să evit?
- Nu dezactivați Poze iCloud pe fiecare dispozitiv. Apple spune că pozele dumneavoastră sunt șterse din iCloud la 30 de zile după ce încetați să folosiți serviciul.
- Nu ștergeți pe un Mac sau iPad care încă se sincronizează. Acea ștergere ajunge în iCloud.
- Nu presupuneți că o poză a dispărut. Cu sincronizarea oprită, copia din iCloud este tot acolo.
Ce fac dacă vreau o poză scoasă de pe telefon și din iCloud?
Atunci ștergeți-o cât timp sincronizarea este activată și goliți Șterse recent. Dacă vreți să păstrați poza, dar în afara ambelor locuri, mutați-o mai întâi într-un seif criptat. Ghidul nostru despre ce se întâmplă când ștergeți poze tratează detaliile.
Împotriva a ce nu protejează
Păstrarea unei poze în iCloud înseamnă că este protejată de setările dumneavoastră iCloud. În protecția standard a datelor, Apple deține cheile. Oricine este conectat la Contul dumneavoastră Apple pe alt dispozitiv vă poate vedea biblioteca. Un seif protejează doar pozele pe care le puneți în el.
Faceți-o cu Cryptile
Cryptile păstrează pozele în afara bibliotecii Poze, criptate cu AES-256-GCM, cu o cheie făcută pe dispozitivul dumneavoastră. Copia lui de rezervă criptată în iCloud stochează text cifrat, iar restaurarea cere fraza dumneavoastră de recuperare de 9 cuvinte.