Kan andre i et delt bibliotek se dine skjulte billeder?
Ja, hvis billedet ligger i det delte bibliotek. Apple siger, at når du skjuler et billede i det delte bibliotek, flyttes det til albummet Skjult for alle deltagere, og enhver af dem kan se det eller vise det igen. Billeder i dit personlige bibliotek deles ikke, uanset om de er skjult eller ej.
Hvad skal jeg vide?
- Skjult deles også. Et skjult billede i det delte bibliotek ligger i hver deltagers album Skjult.
- Biblioteket er det afgørende. At skjule et billede ændrer ikke, hvem der kan se det. At flytte det til dit personlige bibliotek gør.
- Kameraet kan dele for dig. Deling fra Kamera kan automatisk føje nye billeder til det delte bibliotek.
Kan andre se mine skjulte billeder?
Det afhænger af, hvilket bibliotek billedet ligger i.
- Billede i det delte bibliotek, skjult. Apples guide til iCloud.com siger, at det "moves to the Hidden album for all participants, where they can view or stop hiding it."
- Billede i det personlige bibliotek, skjult. Kun du ser det. Andre deltagere ser kun det, der er i det delte bibliotek.
Et delt bibliotek har op til seks personer: den, der opretter det, og op til fem andre. Apples artikel om delt fotobibliotek i iCloud siger, at de alle kan tilføje, redigere og slette indhold.
Hvordan tjekker jeg, hvilket bibliotek et billede ligger i?
Disse trin er fra Apples artikel til iOS 27.
- Åbn Fotos, og tryk på Bibliotek.
- Tryk på knappen "Sort and Filter" og derefter på "Library View".
- Vælg "Shared Library" for kun at se det, alle kan se.
I iOS 26 trykker du på Bibliotek og derefter på knappen "Sort and Filter". Delte billeder har et lille mærke i hjørnet.
Hvordan tager jeg et billede ud igen?
Apples brugerhåndbog til iPhone forklarer det.
- Åbn billedet i det delte bibliotek.
- Tryk på knappen Mere øverst.
- Tryk på Flyt til personligt bibliotek.
Apple beskriver dette for billeder, du selv har bidraget med. Et billede, som en anden har tilføjet, er deres at flytte.
Hvordan stopper jeg deling af nye billeder?
- Åbn Indstillinger, tryk på Apps og derefter på Fotos.
- Tryk på "Shared Library" og derefter på "Sharing from Camera".
- Vælg "Share Manually", eller slå "Sharing from Camera" fra.
I appen Kamera bestemmer knappen til delt bibliotek, hvor hvert nyt billede havner. Slå den fra for at gemme i dit personlige bibliotek.
Kan nogen beholde mine billeder, hvis jeg går ud?
Muligvis. Har en deltager været i det delte bibliotek i mere end syv dage, siger Apple, at vedkommende får alt fra det, når det slettes. En deltager, der går ud eller bliver fjernet, kan også beholde en kopi af alt. Flyt private billeder ud, før du ændrer noget.
Hvad dette ikke beskytter mod
At flytte et billede til dit personlige bibliotek tager ikke kopier tilbage, som en deltager allerede har gemt. Alle med din adgangskode kan stadig åbne dit eget album Skjult. En boks holder billeder ude af begge biblioteker, men alle, der ser dig tegne dit mønster, kan åbne den.
Gør det med Cryptile
Billeder i Cryptile ligger ikke i noget fotobibliotek, så intet delt bibliotek kan samle dem op. Hvert billede er krypteret med AES-256-GCM under en nøgle, der laves på din enhed af dit mønster.
Cryptile er gratis op til 2 bokse, 100 billeder og 10 videoer. Plus fjerner grænserne og tilføjer panikmønsteret og søgning inde i boksen for $19.99 om året (7 dages gratis prøveperiode) eller $39.99 én gang.