Cryptile

Hvem kan se bildene i et delt iCloud-album?

Oppdatert

Alle i albumet kan se hvert bilde i det. Deles albumet med en lenke, kan alle med lenken komme inn, avhengig av innstillingene dine. Det kan Apple også: delte album er ikke ende-til-ende-krypterte, heller ikke med Avansert databeskyttelse slått på.

Få Cryptile i App Store

Hva bør jeg vite?

  • Deltakerne ser alt. Alle i albumet kan se, og vanligvis lagre, hvert bilde i det.
  • Lenker sprer seg. I iOS 27 kan et album deles med en lenke, og folk uten Apple-konto kan bli med på nettet.
  • Apple har nøklene. Apple sier at delte album ikke støtter Avansert databeskyttelse.

Hvem kan se et delt album?

  • Folkene du inviterte. De ser alle bilder og videoer og kan legge til sine egne, med mindre du stopper dem.
  • Alle med lenken, hvis du tillater det. I iOS 27 velger eieren i «Sharing Options» om folk må godkjennes. Apples artikkel om delte album forklarer valgene.
  • Alle med nettadressen, for eldre album. I iOS 26 og tidligere publiserer Offentlig nettsted albumet på et nettsted alle kan se. Apples veiledning om personlig sikkerhet sier at alle med nettadressen kan se og laste det ned.
  • Apple. Apples oversikt over datasikkerhet i iCloud sier at nøklene for delte album lastes opp til Apples datasentre. Innholdet er ikke ende-til-ende-kryptert, heller ikke med Avansert databeskyttelse.

Hvordan ser jeg hvem som er med i et album?

I iOS 27 åpner du et delt album du har laget, og trykker på knappen for å administrere det delte albumet. Deltakerne står oppført der. I iOS 26 trykker du på Mer-knappen og deretter på navnet til albumet.

Hvordan låser jeg et delt album?

Disse trinnene følger Apples artikkel om delte album.

Fjern noen (iOS 27):

  1. Åpne det delte albumet du har laget.
  2. Trykk på knappen for å administrere det delte albumet.
  3. Trykk på personen, og deretter på «Remove Participant».

Fjern noen (iOS 26):

  1. Åpne det delte albumet og trykk på Mer-knappen.
  2. Trykk på navnet til albumet.
  3. Trykk på personen, og deretter på «Remove Subscriber».

Hindre fremmede i å bli med: i iOS 27 sjekker du «Sharing Options» og krever godkjenning for alle med lenken. Godkjenn eller avslå forespørsler fra varslingen eller fra «Invitations and Access Requests».

Slå av det offentlige nettstedet: for album laget i iOS 26 eller tidligere åpner du detaljene til albumet og slår av Offentlig nettsted.

Slett albumet: åpne det, trykk på Mer og deretter Slett delt album. Apple sier at dette fjerner det fra enheten til hver deltaker og sletter bildene for godt, så lagre det du vil beholde, først.

Kan folk beholde bilder etter at jeg har fjernet dem?

Å fjerne noen stopper tilgangen deres til albumet. Det kan ikke angre det de allerede har lagret i sitt eget bibliotek. Behandle hvert bilde du legger i et delt album, som en kopi du har gitt fra deg.

Hva bør jeg dele i stedet?

Del bare bilder du ville vært komfortabel med at alle i albumet beholdt. Alt som er privat, holder du utenfor delte album.

Siden vår om hvorvidt Apple kan se iCloud-bildene dine tar for seg resten av iCloud-bilder.

Hva dette ikke beskytter mot

Ingen innstilling fjerner kopier folk allerede har lagret eller tatt skjermbilde av. Avansert databeskyttelse dekker ikke delte album. Et kryptert hvelv holder bilder private på telefonen din, men det kan ikke styre et bilde når du har sendt det til noen andre.

Gjør det med Cryptile

Hold private bilder i Cryptile, utenfor biblioteket ditt og unna alle delte album. Det finnes ingen konto og ingen server.

Cryptile er gratis for opptil 2 hvelv, 100 bilder og 10 videoer. Plus fjerner grensene og gir panikkmønsteret og søk i hvelvet for $19.99 i året (7 dagers gratis prøveperiode) eller $39.99 én gang. Delte hvelv kommer og er ikke tilgjengelige ennå.

Få Cryptile i App Store