Sådan skjuler du billeder i Delt med dig på iPhone
Du behøver ingen app til dette. Slå Delt med dig fra for Fotos i Indstillinger, eller slå det fra for én samtale i Beskeder. Billederne bliver i samtalen i Beskeder; de holder bare op med at dukke op i appen Fotos.
Hvad skal jeg vide?
- At skjule er ikke at slette. Apple siger, at skjult indhold stadig vises i samtalen i Beskeder.
- Du kan slå det fra på tre måder. For alle apps, kun for Fotos eller for én person eller gruppe.
- Det gælder kun personer i dine kontakter. Apple siger, at indhold kun vises i Delt med dig, hvis afsenderen er i dine kontakter.
Hvad er Delt med dig?
Når nogen sender dig billeder i Beskeder, kan iPhone vise dem i et afsnit Delt med dig i Fotos. Apples artikel Brug Delt med dig beskriver det. Musik, Apple TV, News, Podcasts og Safari gør det samme med deres indhold.
Det er praktisk, indtil en anden scroller gennem din app Fotos. Et privat billede fra en chat kan ligge ét tryk fra dine feriebilleder.
Hvordan slår jeg det fra for Fotos?
Disse trin er fra Apples brugerhåndbog til iPhone til iOS 27.
- Åbn Indstillinger.
- Tryk på Apps, og tryk derefter på Beskeder.
- Tryk på Delt med dig.
- Slå Fotos fra. For at slå det fra overalt slår du i stedet Automatisk deling fra.
Hvordan skjuler jeg billeder fra én person?
Brug dette, når én chat er problemet, og du vil beholde resten.
- Åbn Beskeder, og tryk på samtalen.
- Tryk på kontakt- eller gruppesymbolet øverst.
- Tryk på Info, og slå derefter Vis i Delt med dig fra.
Apples guide til personlig sikkerhed giver de samme trin. Billederne bliver i samtalen, men forsvinder fra afsnittet Delt med dig.
Hvordan fjerner jeg ét billede?
- Gå til afsnittet Delt med dig i Fotos.
- Hold fingeren på billedets miniature.
- Tryk på Fjern.
Apple bemærker, at mulighederne kan variere fra app til app, så ordlyden kan være anderledes.
Hvad hvis jeg har gemt billedet i mit bibliotek?
Så er det et almindeligt billede i dit bibliotek, og disse indstillinger rører det ikke. Skjul det, slet det, eller flyt det et sikrere sted hen.
Albummet Skjult holder det ude af hovedoversigten, men det er stadig en del af dit bibliotek. Vores side om, hvorvidt albummet Skjult er krypteret, forklarer forskellen. Slettede billeder ligger i Senest slettet i 30 dage, så ryd også det.
Hvor passer en boks ind?
Indstillingerne for Delt med dig styrer, hvor et billede vises. De låser det ikke. Alle, der kan åbne Beskeder, kan stadig scrolle gennem samtalen.
Vil du beholde et billede, nogen har sendt dig, så gem det i en krypteret boks, og slet det fra chatten. Cryptile tager imod billeder fra delingsarket. Hvert billede krypteres med AES-256-GCM under en nøgle, der laves på din enhed af dit mønster.
Hvad dette ikke beskytter mod
At slå Delt med dig fra sletter intet fra Beskeder. Alle, der kender din adgangskode, kan stadig åbne samtalen. En boks kan ikke hjælpe, hvis nogen ser dig tegne dit mønster, og afsenderen har stadig sin kopi.
Gør det med Cryptile
Del et billede fra Beskeder til Cryptile, og slet det derefter fra chatten. Der er ingen konto og ingen server.
Cryptile er gratis op til 2 bokse, 100 billeder og 10 videoer. Plus fjerner grænserne og tilføjer panikmønsteret og søgning inde i boksen for $19.99 om året (7 dages gratis prøveperiode) eller $39.99 én gang.